Alle buitenactiviteiten zijn voor onbepaalde tijd opgeschort

In verband met het Corona Virus zijn al onze buitenactiviteiten tot nader order opgeschort

Rijd mee tijdens Dutch Masters Indoor Brabant Horse Show

Wil jij kans maken om bij SoSo Bixie Events mee te rijden tijdens THE DUTCH MASTERS 2020.
Stuur ons dan via hier een e-mail en beschrijf dan in max 5 zinnen waarom JIJ deze mooie ervaring wilt beleven!

Het thema is: GLITTER & GLAMOURen je dient VERKLEED te komen.

Opgave alleen voor Bixie combinaties 👫
Dressuur en springen.

Op 14 februari tijdens VALENTIJNSDAG maken we de gelukkige bekend via Facebook!
💎💎💎💎💎

SoSo Events in de paardenkrant!

Wat gaaf, wij staan in de december editie van de paardenkrant!

Ik ben hiervoor geïnterviewd door een redacteur van het paardenblad. Hierin kwamen voornamelijk de doelen, sponsoren en evenementen van SoSo Events ter sprake en welke functie de wedstrijden hebben. Ook wordt nog eens benoemd dat ik het niet graag wedstrijden noem, maar liever fun dagen! Ook hebben ze goed uitgelicht wat het aller, aller, aller belangrijkste is van SoSo Events, namelijk: SAMEN HEEL VEEL PLEZIER HEBBEN!

Ben je benieuwd naar het hele artikel, klik dan hier om het te lezen!

 

Win een plek voor de SoSo Estafette Race!!

Jumping Amsterdam is op zoek naar enthousiaste toppers voor de SoSo Estafette Race tijdens de Novotel Amsterdam City Jumpertjes Kinderochtend op zondag 26 januari 2020. Samen met je pony rijden op Jumping Amsterdam? Dat kan! Maak een vlog (filmpje) en wie weet win jij hiermee een plek voor de SoSo  Estafette Race.

Wat willen wij van je zien? Allereerst natuurlijk waarom juist jij deze startplaats verdient! We zien natuurlijk ook heel graag je pony in de vlog voorbijkomen. Let op, de vlog mag slechts 1 minuut duren. Het is belangrijk dat je vlog online komt, bijvoorbeeld via Facebook of Instagram. Tag ons op insta via @jumpingamsterdam en gebruik de hashtag #jumpingamsterdam2020. Om zeker te zijn dat we niets missen, verzoeken wij je de vlog ook per e-mail te sturen naar romy@jumpingamsterdam.nl. De actie loopt tot en met 15 december 2019. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gesteld.

Succes! We hopen je te zien tijdens de Novotel Jumpertjes Kinderochtend. Wie weet ben jij wel degene die onze hoofdpiste binnenrijdt!

Met vragen kun je terecht bij romy@jumpingamsterdam.nl.
Voorwaarden voor deelname aan de SoSo Estafette Race:

🔹 Leeftijd tussen de 4 en 13 jaar
🔹 Kinderen van 4-6 jaar moeten onder begeleiding (18+)
🔹 Een pony waarmee jij kan deelnemen
🔹 Heel veel enthousiasme

Alle informatie vind je hier: https://www.jumpingamsterdam.nl/evenement/kinderochtend/

BIXIE ZOALS HET BEDOELD IS!

Bixie proeven zijn ontworpen om ieder kind te stimuleren en motiveren voor de ponysport in het algemeen en de wedstrijdsport in het bijzonder. Bij Bixie is ieder kind winnaar, de kinderen moeten niet het gevoel hebben dat het een competitie is. De kinderen gewoon lekker kind te laten zijn en een leuke dag te bezorgen.

SoSo Bixie Events, gestuurd door Solange Hermans, organiseert evenementen met veel ponypret voor kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar.

Dit kan spel, dressuur, springen of cross zijn.
Bixie is bedoeld om de kinderen op een laagdrempelige, en vooral veilige en rustige manier kennis te laten maken met de ponysport. Bouwen aan vertrouwen! Door de kinderen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met wedstrijden en ze ervaring op te laten doen, is dit een goede opstap naar de reguliere wedstrijden.

Kinderen met een beperking kunnen ook meerijden, zonder dat er raar gekeken wordt.

Ook is het niet belangrijk met wat voor soort pony er gereden wordt; van Shetlander en Welsh tot grote New Forest of kleine Fries. Iedereen is welkom. Of men een verzorg-, leen- of manegepony meeneemt of een eigen pony, dat maakt niet uit.
Ieder kind wordt in z’n waarde gelaten!

Een kind van 4 jaar hoort nog geen competitie te rijden. Een Bixie jurylid is er niet voor geschoold om op dergelijk niveau te beoordelen en om de kinderen te plaatsen wie een eerste prijs heeft en wie een tweede. De juryleden dienen op zaken te letten, zoals hoe de kinderen een situatie oplost. De jury’s kijken naar de kinderen en niet naar de pony.

SoSo Bixie Events is ook altijd op zoek naar de juiste jury’s. Deze zijn er zeker, maar niet dik gezaaid!

Tips, aanwijzingen en adviezen staan centraal bij de Bixie juryleden van SoSo Bixie Events, de kinderen kunnen hiermee thuis of in de les verder mee aan de slag.

Vertrouwen opbouwen en vooral veel plezier maken is belangrijk!

Vaak springt Solange zelf in als jurylid en doet dit ontzettend graag. Met 34 jaar ervaring in het lesgeven aan kinderen en volwassenen, vindt ze het ieder weekend een feest om de kinderen de juiste feedback te geven.

Voorafgaand aan de proef gaan de kinderen zichzelf en de pony voorstellen bij de jury. Vaak worden er dan, om de spanning van de gezichtjes af te halen, al vragen gesteld als; hoe lang ze rijden, hebben ze al vaker aan een Bixie mee gedaan, vinden ze het spannend? Door zulke gesprekjes te voeren is uit ervaring gebleken dat de spanning zakt bij de kinderen en kan er met een glimlach gestart worden.

Helaas zijn er veel Bixie evenementen waarbij wel een uitslag bepaald wie een eerste prijs krijgt. KNHS Nederland staat er absoluut niet achter dat dit gebeurd, maar kan dit ook niet verbieden. Het is voor de kinderen absoluut niet stimulerend om in een Bixie een uitslag toe te kennen. En daar zijn deze evenementen ook niet voor bedoeld.

Solange heeft jaren geleden zelf ook een paar keer een kampioenschap georganiseerd. Ze zorgde met de prijsuitreiking dan, dat iedereen die buiten de prijzen viel een vijfde plaats had.

De treurige gezichten van de kinderen en mailtjes/berichten van de ouders achteraf waren beslissend om nooit meer zoiets te organiseren!  Er werd goed nagedacht waarom ze Bixie evenementen was gaan organiseren, juist:

Voor ALLE kinderen!

En daarom terug naar de basis waar het allemaal begint, het plezier van de kinderen.

Hebben zij een leuke dag zal er zeker een vervolg komen. Krijgen ze het idee dat ze niet gewaardeerd worden zoals ze zijn, dan is de pret snel over. Door vaak een seizoen bepalend thema aan het evenement te hangen, is het ook nog eens super leuk om de kinderen en/of pony’s te verkleden volgens dit thema. En ook dit is niet verplicht!

Er zijn geen verplichtingen aan kleding. Het enige wat verplicht is, is het dragen van een veiligheidshelm / cap en laarzen of rijschoenen met chaps. Veiligheid boven alles!

Rijden de kinderen liever in een wedstrijdtenue, ook prima. Het kind bepaalt bij SoSo Bixie Events! Stralende snoetjes is de doelstelling. Op zo’n gezellige dag zijn ook opa’s, oma’s, ooms en tantes of vrienden welkom! Er wordt geknutseld, een stokpaardjes race georganiseerd of er zijn andere nevenactiviteiten, dus ook voor kinderen die niet ponyrijden een leuke dag.

Vinden de kinderen springen nog spannend, maar willen ze het toch graag proberen? Of alle balken nu op de grond liggen, of ze twee gaatjes naar beneden moeten, of ze willen hoger. Het kan en mag allemaal! Er wordt vooraf in de ring even met het jurylid overlegt, en de jury zal samen met een assistent het parcours naar wens aanpassen.

Solange heeft hindernissen speciaal op kleur en hoogte laten maken, zodat de kinderen leren van kleur naar kleur te rijden. Door de aangepaste hoogte van de staanders kunnen ze ook makkelijk over de hindernissen heen kijken en is het parcours overzichtelijk.

Vinden ze een hindernis spannend?

Dan mogen ze deze onder begeleiding van de jury een paar keer oefenen. Het parcours mag dan ook nog eens 2x gereden worden! Na de eerste keer zal de jury tips geven naar aanleiding van de eerste proef. Deze stimulerende tips kunnen worden meegenomen in de tweede proef.
Er wordt per combinatie dus ruim de tijd genomen om het vertrouwen op te bouwen.

Wanneer kinderen regulier starten, staan ze nog vaak genoeg buiten de prijzen. En natuurlijk moet dat ook geleerd worden, maar het stimuleert niet om de ene week een jury te hebben die liever een pony aan de teugel ziet lopen en de andere week de schattigste pony als nummer 1 zet. Het is voor de kinderen nog onduidelijk en moeilijk om te snappen hoe de beoordelingen zijn. Of als het springparcours toch wel hoog en/of moeilijk is. Het laatste wat je wil is dat het kind het vertrouwen verliest en niet meer durft.

Met SoSo Bixie Events is dat niet het geval. Hier wordt iedereen op dezelfde manier beoordeeld en gewaardeerd. Iedere deelnemer neemt met trots een herinnering mee naar huis.

Als een vereniging of manege graag een evenement wil organiseren, maar opziet tegen alle voorbereidingen en organisatie wat erbij komt kijken?

SoSo Bixie Events neemt alle zorgen uit handen. Van promoten tot inschrijven, van aankleding met vlaggen en speciale eigen hindernissen, tot de prijzen. Alles wordt geregeld!

Het motto van SoSo Bixie Events is: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!

Nieuwe partner: Sodiak Horsetrucks!

RUIME KEUZE IN PAARDENVERVOER

Sodiak Luxury Horsetrucks is gespecialiseerd in het op maat bouwen van paardenvrachtwagens. Deze worden vakkundig vanaf een kaal Renault Master chasis opgebouwd. Een voordeel, want daardoor kan de klant vanaf het begin de wensen mee laten nemen in de uiteindelijk te bouwen paardenvrachtwagen. Of het nu gaat om een extra raam of een andere indeling, alles is bespreekbaar.

Een Sodiak paardenvrachtwagen is geschikt voor twee paarden en mag met rijbewijs B bestuurd wordn. De luxe standaard Sodiak tweepaards vrachtwagen voldoet aan alle normen en eisen.

Ook voor een tweedehands paardenvrachtwagen of paardentrailer ben je bij Sodiak aan het juiste adres! Ze hebben regelmatig occasions en bieden ook de mogelijkheid om uw oude paardenvervoer in te ruilen bij aanschaf van een nieuwe Sodiak paardenvrachtwagen of paardentrailer!

Wij zijn erg blij met Sodiak Horsetrucks als onze nieuwe partner!

Trainen met het SoSo Bixie Dream Team

Woensdagmiddag 25 september hebben de meiden van het Dream Team 2019 getraind in de Beatrixhal van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Hier is onder leiding van Solange de nieuwe kür geoefend. Maar voordat dit gebeurde zijn de meiden eerst verwend met splinter nieuwe caps van Fairplay Nederland!De prachtige blauwe caps passen perfect bij de Dream Team outfit van Catagoeqeustrian. De poster voor het aankomende evenement op de maxima manege kon niet ontbreken. Supergaaf van iotyp, een poster met je eigen gezicht er op!

Naast alle verwennerij moest er natuurlijk ook gereden worden! Dit was erg leerzaam en natuurlijk ook super gezellig.

Wij willen graag het Nationaal Hippisch Centrum bedanken voor het beschikbaar stellen van de rijhal. De runners bedankt voor het meelopen en de sponsors ontzettend bedanken voor al het moois voor onze top meiden!

Divoza, Van Soest, De Boer Horsetruck, Catagoequestrian, Fairplay Nederland, iotyp

 

SoSo Dream Team naar NHC Ermelo

Op woensdag 25 september gaan we met het Dream Team om 15.00 uur oefenen bij het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Nieuwe partner: WeAllRide

WeAllRide wil de paardensport vernieuwen

Wachten tot de paardensport gaat vernieuwen of zelf het initiatief nemen? Rens Plandsoen en Renée de Graaf besloten dat laatste en zijn WeAllRide gestart. En alles draait om ’meer’. Méér aandacht voor het paardenwelzijn, méér plezier voor de ruiters, méér transparantie bij het jureren, méér leren van de jury en méér ruiters die mee kunnen doen. En natuurlijk méér meegaan met de tijd. Daarom speelt alles zich af op de WeAllRide app. Het begin van de vernieuwing.

Hun missie

Samenwerking met de New Dutch Equestrian Club (NDE Club)

Met WeAllRide wordt paardensport nog leuker. Voor jou en voor jouw paarden of pony’s. Omdat je de proef kunt rijden in een vertrouwde omgeving.

Installeer eerst de WeAllRide app. Kies vervolgens je competitie, film je test en binnen 48 uur ontvang je opbouwende feedback van de juryleden, met veel handige tips. Klinkt goed, toch? Om de perfecte omgeving te creëren voor ruiters om verbinding te maken, hebben ze een samenwerking met de NDE Club.

Nieuwe sponsor: Kurmuziek door Mario Vleugels!

Mario Vleugels is bassist, componist, arrangeur, technicus en producent kur op muziek. Hij zorgt voor mooie en passende kurmuziek. De muziek wordt op maat gecomponeerd met speciale software en live instrumenten.

Mario zal ook voor ons Bixie Dream Team 2019 de kurmuziek gaan verzorgen. Daarvoor willen wij hem alvast enorm bedanken, en we zijn ontzettend benieuwd naar het resultaat!