SoSo Dream Team 2019

Fenne, Lotje, Puck en Sofie

Het SoSo  Dream Team bestaat al vijf jaar, telkens uit andere ruiters en amazones en hun pony’s. Het is nu voor het eerste jaar dat het team in 2019 volledig bestaat uit kinderen met een beperking. Sporten is belangrijk, niet alleen lichamelijk maar ook mentaal. Dit team is opgezet om te laten zien dat paardrijden voor iedereen mogelijk is. Dat pony’s veel vertrouwen geven aan kinderen, hierdoor groeit het zelfvertrouwen en dat kinderen lichamelijk en mentaal sterker worden door paardrijden.
Dat men in mogelijkheden kan denken, in plaats van wat er allemaal niet kan. Dat valt uiteraard niet altijd mee, maar het zien van de blije gezichtjes als ze op de pony zitten, maakt erg veel goed!

De dag dat voor dit dream team alles veranderde!

Woensdag 3 juli 2019 is een dag die vier meiden niet zo snel zullen vergeten. Op deze dag heeft Solange Hermans een clinic georganiseerd op Outdoor Gelderland met Glasten Krapels voor kinderen met een beperking. Glasten Krapels mist beide onderarmen en zit in het Nederlandse dressuurteam van de para-ruiters. Glasten, inmiddels 29, heeft op zijn 19e al deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen, en een jaar later aan de Wereld Kampioenschappen.

Fenne, Sofie, Lotje en Puck mogen deze dag aan de clinic deelnemen en tips in ontvangst nemen van Glasten.
Deze tips zijn uiteraard van harte welkom, maar wellicht heeft deze dag de mentale groei nog meer vergroot dan de tips met betrekking tot het paardrijden. Door zijn motivatie, ervaring, positieve houding en uitstraling heeft hij de meiden de hele tijd laten stralen!

En ook al heeft Puck op het laatste moment af moeten zeggen, wegens een ziekenhuisbezoek, was ze er toch bij! De vragen van de andere meiden zeiden al genoeg: waarom kon Puck niet? wat heeft ze? Hoe heet haar pony? wat voor kleur heeft haar pony? kan ze al lichtrijden?

Na de geweldige clinic kregen de meiden te horen dat ze het nieuwe SoSo Dream Team zitten!
Wie zijn die meiden precies van het SoSo Dream Team 2019? en wat houdt dat SoSo Dream Team 2019 in?

Het SoSo  Dream Team 2019 is een initiatief van Solange Hermans.

Het is een leuk team met sportieve meiden en enthousiaste ouders. Ze hebben ongeveer 1x per 6-8 weken een activiteit samen, indien mogelijk vaker. Dit kan een les zijn van iemand, deelname aan een evenement of wedstrijd, clinic bijwonen, een stal bezoeken, enz.

Solange Hermans is geboren in Limburg en moeder van Roxanne en Celeste.

‘Ik ben al 33 jaar bezig om kinderen op een positieve, leuke en leerzame manier kennis te laten maken met de ponysport. Sinds 2 jaar ben ik er fulltime mee bezig en heb SoSo  Events opgericht.

Met veel plezier en ook een beetje trots, mag ik mijn nieuwe SoSo  Dream Team voorstellen:

SoSo Bixie Events voor kinderen, zoals Fenne Lotje Puck en Sofie!

Fenne Koenen

Fenne Koenen komt uit Heeswijk-Dinther en is 8 jaar. Fenne heeft in de eerste weken van haar leventje een hersenbloeding gehad, waar ze Celebrale Parese aan heeft overgehouden. Hierdoor is ze rechts halfzijdig verlamd. Het meest aangedaan is haar arm en hand. Evenwicht behouden is een uitdaging, ook met lopen en fietsen. Ze is een enorme doorzetter en altijd bezig. Fenne rijdt sinds haar 6e pony en is sindsdien ‘besmet’ met het bekende paardenvirus. Sinds september 2018 is haar eigen pony Glamour in het bezit, een 17 jarige New Forest pony die haar enorm veel vertrouwen geeft. Ze rijdt met een stokteugel, zodat ze toch kan sturen met 1 hand. Dat ze nu lid is van het SoSo  Dream Team vindt ze echt leuk! ‘Nu kan ik andere kinderen laten zien dat je ook kunt paardrijden als je iets hebt’.

Puck van der Vliet

Puck van der Vliet is een vrolijk meisje van 6 jaar oud uit Raalte en heeft een echte lieve leerpony Charlie / Charles van 22 jaar oud. Twee jaar geleden is Puck naar een  wedstrijd op de Peelbergen gaan kijken en daar heeft ze het toenmalige  Dream Team gezien. Sinds die tijd zou ze dat ook wel heel graag willen, en nu zit ze nog in het team ook! ‘Ik ben daar super blij mee’.
Puck heeft een stofwisselingsziekte en heeft een sonde in haar maag, waar ze eten en medicijnen door naar binnen krijgt.
Hoe heeft ze daar dan last van met pony rijden? Ze heeft veel minder energie en is eerder moe, waardoor ze vaak maar even kan pony rijden. Soms maar 5 minuten en op een goede dag plots 20 minuten. Geen enkele dag is hetzelfde, iets plannen valt niet mee omdat het plan vaak aangepast moet worden. Mensen zien vaak niets aan de buitenkant; het gaat toch prima. Maar op de slechte momenten kan ze niets en ligt ze ziek op de bank.

Sofie Nauta

Sofie Nauta woont in Glanerbrug en wordt op 17 oktober 12 jaar. Sofie is geboren met Spina Bifida (open ruggetje). Hierdoor is 1 been verlamd, en heeft ze blaas- en darmproblemen. Naast de Spina Bifida is Sofie slechthorend en heeft ze ook een slecht gezichtsvermogen. Desondanks is ze gek op paardrijden en doet dit nu bijna vier jaar. Samen met de mooie zwarte Merens pony Romee van 14 jaar mag ze deelnemen aan het SoSo Dream Team, dit vind ze helemaal het einde.
Niet alleen het rijden, maar ook dat ze samen met andere meiden met een beperking kan laten zien dat niks je tegen hoeft te houden, waar een wil is is een weg!

Lotje Yok Lin Kao

Lotje Yok Lin Kao (Lotje) is 8 jaar en woont samen met haar vader, moeder, 4 honden, 2 paarden en 2 pony’s in Giehtmen. Lotje heeft een aandoening aan de plexus brachialis, dat wil zeggen dat de zenuw die zorgt voor het gevoel en de aansturing van haar schouder, ellenboog, pols en vingers beschadigd is. Met haar pony Bluelines Jutte in het SoSo Bixie Dream Team 2019 zitten is een echte droom! Jutte is een mooie, zwarte c-pony. Hij is best een beetje groot en soms ook een boefje, maar samen groeien ze naar elkaar toe. Het sturen gaat steeds beter. Hard werken bij de fysio helpt, maar ook de hulpteugel waarmee ze nu mag rijden. De teugel heeft een extra lus, waardoor ze met haar linker hand/arm beter grip heeft. Door de beperking is het vasthouden van die teugel en het sturen best moeilijk. Naast dat ze veel lol heeft met het (wedstrijd)rijden op de pony’s, helpt het rijden ook bij het steeds sterker maken van haar arm. Dubbele winst dus!

De eerstvolgende activiteit op de agenda is op dinsdag 27 augustus, dan krijgen de meiden een les van de bondscoach van het Nederlandse para-dressuur team, Joyce Heuytink bij Resim Dressage in Harskamp.
Joyce Heuytink rijd zelf op Grand Prix niveau, is grand prix jury, is tv commentator bij Eurosport en is sinds 2013 trainer en KNHS bondscoach van de Para dressuur.

We hopen met deze les dat Joyce de meiden op weg kan helpen met de hulpvragen die ze hebben, waar lopen ze tegenaan, wat vinden ze moeilijk? Door de veelzijdige ervaring met paarden, het zelf rijden, en de para-ruiters, zal ze de meiden kunnen stimuleren om te blijven oefenen en heerlijk te genieten van de pony’s en het rijden, en met elkaar als team.

Zaterdag 21 september is het complete team aanwezig bij de SoSo Springwedstrijd op Paleis het Loo in Apeldoorn. Ze zullen alle vier meedoen met het springen!

Dankzij vele lieve mensen en bedrijven heeft het SoSo  Dream Team 2019 al een superleuke dag gehad, waarbij ze veel geleerd hebben, veel steun gekregen, maar ook vriendschappen gesloten. Ze kunnen (mentaal) groeien en heerlijk genieten van de allerliefste pony’s. Het SoSo  Dream Team gaat een groot avontuur tegemoet, wil jij hun tegemoetkomen? Neem dan contact op met Solange Hermans van SoSo Events op.

#sosoevents
#sosodreamteam2019
#outdoorgelderland
#solangehermans
#glastenkrapels
#catagoequestrian
#weallride
#VGGO
#joyceheuitink
#parapaard

© Copyright - SoSo Events
Niets van deze website mag zonder toestemming van SoSo Events worden overgenomen. Dit houdt in dat de informatie op de website van SoSo Events niet mag worden gekopieerd, verspreid, uitgeleend, veranderd, opgeslagen voor herhaaldelijk gebruik of 'geframed' binnen andere websites, noch in zijn geheel, noch gedeeltelijk zonder voorafgaande, schriftelijke toestemming van SoSo Events. - Enfold WordPress Theme by Kriesi